Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 Kép  JÓ TUDNI !

 

 

  Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GY.Í.K.

( Gyakorlati útmutató, képekkel a végén )

 

 

MI, EGYEDI MÉRETBEN LEGYÁRTTATJUK, NYÍLÁSZÁRÓIT!

 

 

 

Mit tartalmaz egy nyílászáró (ajtó, ablak) ára?

 

Komplett tokszerkezetet, üveggel, működtető vasalattal és kilinccsel.

 

Az ablak vagy ajtó ára nem tartalmazza a kiszállítást, beépítést, kőművesmunkát, külső-belső párkányokat, takaróléceket (szegőléc), redőnyt, szúnyoghálót, reluxát, stb. A kiegészítőket minden esetben külön igény szerint számoljuk ki.

 

Az ablak és ajtó cseréjét a lakásfelújítás melyik fázisában kell elvégezni?

 

A nyílászáró bontásos cseréje esetén az új ablak és ajtó beépítését legkésőbb a festés, glettelés, burkolás előtt érdemes elvégezni. Bontás nélküli nyílászáró csere és panellakások esetén többnyire mindegy.

 

Mennyi idő alatt készül el a munka (nyílászáró csere)?

 

Fontos kérdés! A megrendeléstől számított gyártási idő minden nyílászáró termékünknél más (2-6 hét között), amit az adott ajtó, ablak részletes ismertetőjénél talál meg. Az ajtó, ablak megérkezését követően időpont egyeztetés történik, és a legközelebbi mindkét fél által jóváhagyott időpontban a végezzük el az ajtó, ablak beépítését. A nyílászáró beépítés időtartama a munka mennyiségétől és a rendelt kiegészítőktől is függ, komplett lakás, családi ház esetén 1-2 nap. Egy ablak, ajtó esetén átlagosan 2 óra.

 

 Mire kell számítanom nyílászáró csere kivitelezésekor?

 

 

Többnyire reggel 8-9 között kollégáink megérkeznek a helyszínre. Ezután az új ablak és ajtó elemek valamint a szerszámok a munkaterületre kerülnek. Megkezdődik a régi nyílászáró elemek bontása majd az új ablak, ajtó beépítése. Ezt követi az ablak, ajtó szigetelése, majd párkányok, takarólécek szerelése, végül a redőny, szúnyogháló, reluxa kerül a helyére. Végül az ajtó, ablak finombeállítása, illetve az átadás-átvétel.

 

Hogyan készüljek a nyílászáró beépítésre?

 

A helységekben, ahol nyílászáró csere lesz, érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni illetve a nyílászáró előtti részeket kiüríteni, hogy hozzáférhetőek legyenek. A kollégák megérkezése előtt olyan ablak vagy ajtó előtt, ahol nehézkes a parkolás, érdemes gondoskodni megfelelő parkolóhelyről!

 

Mi történik a kibontott ablak és ajtó részeivel?

 

A régi nyílászáró elemeket kérésére költségtérítés ellenében,  elszállítjuk.

 

Mit jelent az ablak bontás nélküli cseréje?

 

Az ablak bontás nélküli cseréje esetén (tokba építés) az arra alkalmas régi ablak, ajtó (erkély) régi tokjába építjük bele az új nyílászáró elemet. Az új és a régi ablak közötti hézagot szigeteljük, majd ezt követően műanyag takaróléccel a szigetelő réteget eltakarjuk. Ennél a beépítési módszernél utólagos kőművesmunka nem szükséges, jóval kisebb kosszal, felfordulással jár, mint a nyílászáró bontás - beépítéses cseréje. Hátránya, hogy ennél a beépítési módszernél pár cm-rel kisebb üvegfelületet kapunk!

 

A nyílászáró beépítés tartalmaz kőművesmunkát, azaz esztétikai helyreállítást?

 

Nem, de kérésre megszervezzük, hogy megfelelő szakember elvégezze.

 

 Szükséges-e kőművesmunka?

 

 Az ablak, ajtó (erkély) bontás nélküli (tokba építés) cseréje és a panel épületek esetén kőművesmunka nem keletkezik. Néhány kivételtől eltekintve minden egyéb esetben szükséges. A kőművesmunkát vállalni nem tudjuk, de kérésre megszervezzük, hogy a nyílászáró cserét követően 1-2 napon belül az esztétikai helyreállítás is megtörténjen.

 

Miért szükséges kőművesmunka?

 

A nyílászáró csere folyamán a belső fal részek, burkolatok sérülhetnek (állapottól függően). Ennek helyreállítása kőművesmunkát igényel. A külső falrészek többnyire sértetlenek maradnak. Speciális tokbontási módszerünkkel a fal sérülése az ajtó körül a lehetőségekhez képest minimális. Fontos, hogy a helyreállítási munka csak egy esztétikai helyreállítás, minden általunk beépített ablak, ajtó kiszigetelve, beállítva kerül átadásra, így beépítés után funkciójukat azonnal 100%-ig betöltik!

 

Mi a beépítési mélység?

 

A beépítési mélység a nyílászáró profil jellemzője, tulajdonképpen az ajtó, ablak profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. A három légkamrás nyílászáró szerkezetek általában 60mm, az öt légkamrás 70mm, a hat kamrás 80mm beépítési mélységgel rendelkeznek. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése.

 

 

GYAKORLATI  ISMERETEK!!!

 

Hogyan derül ki, hogy jobbos vagy balos ajtóra van szüksége?

Ha kinyitjuk az ajtót, ( minden esetben magunk felé nyitjuk)  a vasalat dönti el, hogy jobbos, vagy balos ajtó kell, az adott falnyílásba.

 

 Kép

 

 

 

 

Hogyan kell a falfüleket kialakítani, a beltéri ajtók beépítéséhez?

 

Egy új ház, vagy lakás építésekor, fontos hogy a lenti kép segítségével, a megfelelő FAL FÜLEKET alakítsa ki a kőműves!!!

 

Kép  

 

 

 

 

 

 

 

 

HOMLOKZATI NYÍLÁSZÁRÓK, NYITÁSI LEHETŐSÉGEI!

Itt nem kell külön részletezni, a képek jól bemutatják a lehetőségeket.

 Kép

 

 

 

REMÉLJÜK, EZEKKEL AZ INFORMÁCIÓKKAL IS, TUDJUK SEGÍTENI ÖNÖKET, A JÓ DÖNTÉSEK MEGHOZATALÁBAN!!!

 

 Budapest, 2009. 01. 01.

 

 
 

 

Nyelvek

Magyarnémet

Képgaléria


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 18
Összes: 518666
Hónap: 5373
Nap: 388